Pensioen regelen voor je werknemers

Heb jij al over het pensioen van je werknemers nagedacht? In sommige bedrijfstakken is het verplicht om je werknemers pensioen aan te bieden. Dit gaat dan via een verplicht bedrijfstakpensioenfonds (bpf). In andere bedrijfstakken mag je helemaal zelf bepalen of je pensioen aanbiedt en op welke manier je dat doet. Maar waar moet je allemaal aan denken? En waarom zou je überhaupt pensioen regelen voor je werknemers? Wij vertellen je er graag meer over.

Waarom pensioen regelen als werkgever?

Het bieden van een pensioen aan je werknemers heeft veel voordelen:

1

Een goede pensioenregeling maakt je aantrekkelijker als werkgever. Het is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde die in Nederland veel voorkomt.

2

Het is ook een goede manier om je personeel te binden. Goede arbeidsvoorwaarden zorgen voor blijer personeel, dat langer blijft.

3

Daarnaast is belonen via pensioen goedkoper dan via salaris. Je betaalt over de pensioenpremie bijvoorbeeld geen sociale lasten.

Wat kost het?

De eerste vraag die in je opkomt is waarschijnlijk: wat gaat me dat kosten? De kosten van een pensioenregeling zijn afhankelijk van veel factoren. Bijvoorbeeld van de leeftijd van je personeel en het type pensioenregeling dat je kiest.

De kosten voor pensioen kunnen worden opgesplitst in twee soorten kosten:

1

De advieskosten

Het is belangrijk dat je jezelf goed laat adviseren voordat je een pensioenregeling afsluit. Er is allerlei wet- en regelgeving rondom pensioenen waar je rekening mee moet houden. Bovendien heeft het afsluiten van een pensioenregeling financieel flinke consequenties. Pensioen is een arbeidsvoorwaarde die je niet zomaar meer kunt wijzigen. Het is dus belangrijk dat je keuzes maakt die passen bij jouw situatie. Pensioenadvies is arbeidsintensief en daardoor kostbaar. Voor een adviestraject op maat betaal je bij Laater al gauw €2000,- of meer, afhankelijk van je situatie. Bedrijven tot 25 werknemers kunnen ook terecht bij LaaterDirect. Doordat wij ons advies digitaal aanbieden kunnen we de kosten laag houden. De prijs voor digitaal advies start bij €750,-. (excl. BTW)

2

Premie

Als je de pensioenregeling eenmaal hebt afgesloten ga je premie betalen aan de pensioenuitvoerder. De hoogte van de premie is afhankelijk van het type regeling dat je afsluit. Gemiddeld bedraagt de pensioenpremie zo’n 10-15% van de loonsom. Je kunt jouw werknemers ook laten meebetalen aan de pensioenregeling. Jij betaalt dan slechts een deel van de premie.

Meer weten over digitaal advies via LaaterDirect?

Ik wil meer weten

Bel 0888 – 777 987 of vul uw telefoonnummer in zodat wij je kunnen terugbellen